Reglement

Vorige paginaPrint deze pagina

LICENTIES, INSCHRIJVINGEN & uitbetalingen

 

·         Licenties :  5,00 euro per ruiter per weekend.  

·         Inschrijvingen :

·         Kunnen online gebeuren via www.zilverenspoor.com of per fax 0032(0)56.50.21.10  op een speciaal formulier, verkrijgbaar op het secretariaat of opde website.

·         Een forfaitair bedrag van 2,50 euro administratiekosten per ruiter per cup  zal aangerekend worden .

·         De inschrijvingen voor de cup moeten op het secretariaat binnen zijn ten laatste op de woensdag voorafgaand aan de wedstrijd, dit VÒÒR 17u00. Bij laattijdige inschrijvingen moet een boete van 5,00 euro per paard worden betaald.  INSCHRIJVINGEN TER PLAATSE ZIJN NIET MOGELIJK EN WORDEN NIET AANVAARD (Bij-inschrijvingen daarentegen blijven mogelijk) !

·         De betaling zal geschieden door verplichte domiciliëring voor alle Belgische ruiters.  Gelieve te noteren dat er 10,00 euro administratiekosten zullen  aangerekend worden telkens een domiciliëring niet kan uitgevoerd worden bij aanbieding.  Alleen buitenlandse ruiters kunnen ter plaatse betalen vòòr de aanvang van de proef.

·         De inschrijfgelden van niet gestarte paarden worden niet  in mindering gebracht, indien niet afgemeld op het wedstrijdsecretariaat.

·         Confirmatie is verplicht bij de paddockoverste.

·         Om de herstarts te beperken en zodoende het tijdsschema beter te kunnen volgen, vragen wij iedereen om vooraf het paard/de paarden 2 maal in te schrijven (binnen en buiten wedstrijd), zodat de startlijsten zo goed mogelijk kunnen gevolgd worden. Indien de 2de maal niet gereden wordt, zal die ook niet in rekening worden gebracht. 

·         Uitbetalingen :

De uitbetaling van het prijzengeld zal geschieden via diezelfde domiciliëring.   De kosten en prijzengelden worden dadelijk verrekend de maandag na de wedstrijd. . 

·         Indien het aantal startende combinaties lager is dan 40 paarden of lager is dan 25 pony’s , wordt het prijzengeld naar rato van 75% uitbetaald, uitgez. voor de Grand Prix van zaterdagavond.

ALGEMEENHEDEN

-           De FEI reglementen zijn van kracht voor alle wedstrijden.

-           De paarden moeten hun officiële naam behouden.

-           Correcte ruiterkledij is verplicht zowel in de paddock als in de wedstrijdpiste. Op zaterdagavond tijdens de Grote Prijs dienen alle deelnemende ruiters een witte broek, ruitervest en zwarte rijlaarzen te dragen.

-           In alle reeksen wordt er één deelnemer op vier geplaatst.

-           De inrichters behouden zich het recht het programma te wijzigen.

-           De inrichters zijn niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen.

-           Een combinatie mag in twee opeenvolgende proeven starten.(met uitzondering van de Grote Cup)

-           De kwalificaties voor de Kleine Grand Prix op zaterdagavond (tijdens kleine cup) : 

            De Kleine Grand Prix wordt verreden op kwalificatie als volgt:  de eerste 25 van proef 4 op donderdag en de eerste 25 van proef 8 op vrijdag zijn startgerechtigd voor de Kleine Grand Prix op zaterdagavond. Indien op vrijdag reeds gekwalificeerde ruiters in de eerste 25 zitten, wordt de 26ste gekwalificeerd van de donderdag, dan de 26ste van de vrijdag enz.   Niet gekwalificeerde paarden kunnen ter plaatse inschrijven voor de andere proeven op zaterdag.

            Een ruiter die zich kwalificeert voor de Kleine G.P.  op zaterdag, mag daarin starten met een paard naar keuze, op voorwaarde dat dit paard minstens één proef 4 of proef 8 eindigde tijdens die wintercup manche. De winnende combinatie van de Kleine Grand prix is automatisch startgerechtigd voor de Kleine Grand Prix van de daaropvolgende manche.

            DE PUNTEN VAN DE  KLEINE OPEN (1m40)  EVENALS DE 1M40 EN 1M45 PROEVEN VAN DE GROTE CUP TELLEN MEE VOOR DE PUNTEN VAN DE FEDERATIE INDIEN DE RUITER ZIJN LICENTIENUMMER EN IMMATRICULATIENUMMERS VAN DE PAARDEN DOORGEEFT OP HET SECRETARIAAT.  

CRITERIUM VOOR PONY’S EN JUNIORS  

DATA

Zondag :

- 10/11/2013

- 01/12/2013

- 12/01/2014

- 02/02/2014

- 09/03/2014  (finale)

 

PROEVEN

Zondag :

Proef A                      0.80 m             PONIES

Proef B                       0.90 m             PONIES

Proef C                       1.00 m             PONIES

Proef D                       1.10 m             PONIES

 

Proef E                       1.00 m             JUNIORS

Proef F                       1.10 m             JUNIORS

Proef G                       1.20 m             JUNIORS

 

- Per proef worden punten toegekend.  De eerste krijgt 30 punten, de tweede 28 punten, de derde 26 punten, enz.

In de finale worden dubbele punten toegekend.  Winnaar van het criterium is de combinatie met de meeste punten (per hoogte).  Indien een combinatie in verschillende hoogtes van het criterium heeft gereden, kan deze combinatie slechts, voor het eindklassement, de finale rijden in de hoogte waar de meeste punten behaald werden.

- Een pony/paard mag in twee opeenvolgende proeven starten.

- Voor de finale worden er per proef extra prijzen voorzien voor de winnaars.

- Prijs licentie : 5,00 € per weekend.

- Indien een proef minder dan 8 geklasseerden telt, wordt aan max. 1 op 4 combinaties prijzengeld toegekend.

- Er wordt vanaf de eerste cup onverbiddelijk op nummer gestart.  Laatkomers kunnen enkel nog starten buiten wedstrijd op het einde van de proef.

Zilveren Spoor - Winter 2013-2014 - Flanders Indoor Cup
Info & Overzicht | Prijzengeld | Reglement | Inschrijven | Mededelingen